Wat vind je man ervan?

Hoe vaak ik niet al de vraag heb gekregen wat mijn man ervan vindt dat ik lichaamstaal expert ben (CIE, Certified Interrogation Expert).

De eerste keer dat mij dat werd gevraagd was ik even stil. Want wat moet mijn man ervan vinden? Na een paar keer goed doorvragen begon ik het te begrijpen. Wat in de gesprekken naar boven komt is dat het voor sommige mannen vrij intimiderend overkomt, het idee dat ik hun kan lezen vinden ze lastig. Mijn eerste gedachte is dan ook: wat heb je te verbergen ;- )

Vrouwen daarentegen willen voornamelijk weten of wij nu anders communiceren dan voorheen binnen onze relatie en of wij hierdoor een andere band hebben samen. Ook willen zij graag weten of ze hun gezin beter kunnen leren lezen en of de communicatie verbeterd kan worden binnen het gezin en in vriendschappen als ze een training bij mij volgen (En ja, dat kan zeker).

Het is geen geheim dat mannen en vrouwen anders in elkaar zitten. En dan heb ik het niet over de plek onder de middel maar een flink stuk omhoog, het brein. Gelukkig zijn we de afgelopen jaren een stuk wijzer geworden en zijn we veel te weten gekomen over de verschillen tussen de man en de vrouw.

Het is niet zo gek dat in bovengenoemd voorbeeld sommige mannen het intimiderend vinden en dat vrouwen vragen stellen gericht op communicatie. Mannen denken meer op macro niveau, zijn prestatiegericht en competitief ingesteld. Vrouwen denken op micro niveau, zijn meer gericht op het onderhouden van relaties en willen graag de banden versterken.

Ik zie kennis van lichaamstaal en het brein dan ook als een toegevoegde waarde, een verdieping in ons huwelijk. In de afgelopen jaren heeft ook mijn man meer kennis gekregen hierover doordat ik uit enthousiasme veel vertel over lichaamstaal en het brein. Dit levert naast meer begrip voor elkaar en minder miscommunicatie ook veel hilarische momenten op.Het enige nadeel is dat hij mij minder goed kan verrassen omdat ik hem meteen doorheb….

Er wordt vaak gedacht dat ik binnen 10 seconden kan zien of iemand een leugenaar is of niet. Laat ik voorop stellen dat we allemaal liegen, iedere dag. Ja echt, en jij ook 🙂  Dat is een natuurlijke overlevingsstrategie.

 

Bolivia 2017-2

Share this post

VOLG MIJ OP SOCIAL MEDIA

© 2020 All rights Reserved. Design by CREATIVEISLAND.NL